Compartir

Un any més, la catifa vermella marca el camí a la glòria a la ciutat de Los Angeles, Califòrnia , per a tots aquells amants del setè art .

Des la seva primera edició el 1929 i després nou dècades d'existència , els premis més importants del cinema s'han convertit i n un dels accionaments televisius més seguits de l'any.

Per a commemorar tan destaca celebració, els nostres companys de la ' BBC' han elaborat 1 llista amb algunes dades curioses sobre els guardons .

1. Qui ha guanyat més Oscars al llarg de la història?

Walt Disney , premiat amb 22 estatuetes < / b> i un total de 59 nominacions. A més , Disney ha estat premiat amb quatre Oscars honorífics més.

2- quant val un Oscar?

Encara que sembli mentida, l'Oscar té un preu de tan sols 1 dolar . Aquest import s'ha de per impedir la venda de l'estatueta al mercat negre .

3- Quan es va retransmetre per televisió la cerimònia per primera vegada?

Va ??ser en blanc i negre . La cadena responsable de l'emissió va ser la NBC , el 19 de març de 1953. Aquell any, "El major espectacle del món" , dirigida per Cecil B. DeMille, es va alçar amb el guardó a la millor pel·lícula.

4- Quins actors s'han dut un Oscar a títol pòstum?

Tan sols dos intèrpret s han obtingut l'estatueta un cop morts.

El 1976 Peter Finch va guanyar el guardó a millor actor per la pel·lícula Network (Sidney Lumet) , després d'haver mort, als 60 anys, d'una aturada cardíac.

Heath Ledger, inoblidable malvat a ' Batman: El cavaller fosc ', va morir als 28 anys per una ingesta de medicaments . El 2009 li van atorgar el premi 'in memoriam'

5- La pel·lícula amb més Oscar

Aquí es produeix un triple empat: " Ben-Hur "(1959)," Titanic "(1997) i" el senyor dels anells: el retorn del rei "(2003 ). Totes amb 11 guardons cadascuna.

6- ¿Directores de cinema nominades a un Oscar?

cinc dones han estat nominades en la categoria de millor direcció: Lina Wertmüller (1977), Jane Campion (1994), Sofia Coppola (2004) , Kathryn Bigelow (2010) i Greta Gerwig (2018). Bigelow ha estat l'única en aconseguir-ho.

7- Països estrangers amb més premis a la pel·lícula de parla no anglesa

Itàlia amb 13 premis. El segueixen França amb 12 i Espanya i Japó amb quatre cadascun.

8 – Qui és l'únic Oscar amb un Oscar?

el 1942, l compositor Oscar Hammerstein II va ser la primera i única persona anomenada Oscar a emportar-se el preuat premi. Hammerstein va tornar a rebre el guardó en 1946.

9- L'actriu amb més premis Oscar

La actriu que més Oscar ha guanyat en la història és Katharine Hepburn. Entre 1934 i 1982, Hepburn va obtenir quatre premis en la categoria de millor actriu principal.

10- L'actor amb més premis Oscar

Jack Nicholson amb 12 estatuetes. < / p>