Compartir

El president rus, Vladímir Putin, ha liderat el missatge anual en què s'ha dirigit a les Cambres de l'Assemblea Federal en què ha anunciat grans avenços en matèria militar. Aquesta vegada ha aprofitat l'ocasió per presentar un nou míssil balístic – 'Sarmat' – d'abast il·limitat.

A més, ha anunciat el desenvolupament de dos sistemes armamentístics, com els drones submarins i els míssils de creuers. Aquests nous sistemes seran capaços de trencar amb qualsevol escut anti-míssil. Per això, el màxim mandatari de Rússia s'ha mostrat satisfet: "Ningú al món té res igual, per ara. És fantàstic!" expressava. El motiu pel qual ha anunciat aquests avenços es deu al fet que els Estats Units va sortir de l'acord anti-míssils balístics.

D'altra banda, va fer balanç sobre la situació del país. Putin creu que és imprescindible la reducció de la pobresa: "És una de les tasques més importants a resoldre del proper decenni. Hem de garantir el creixement dels ingressos reals dels ciutadans".

A més, ha posat èmfasi en la necessitat d'enfortir les institucions democràtiques i ampliar l'espai de llibertats. Considera que és clau per a ser "un país obert al món, a idees ia iniciatives".