Compartir

El ple del Parlament de Catalunya ha afrontat aquest dijous una polèmica sessió en què JxCat, ERC i la CUP han aconseguit tirar endavant una resolució en la qual es reconeix simbòlicament la "legitimitat" de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. A més obre la porta a la creació d'un Govern executiu.

Encara que en un primer moment la CUP havia exigit que es ratifiqués la declaració d'independència (DUI) del passat 27 d'octubre, finalment, diputats de les tres formacions, van negociar un text alternatiu més "light".

El text, a més, exigeix ??que s'acabin les ingerències de l'Estat a través d'instàncies judicials que volen impedir "la voluntat democràtica dels representants del poble de Catalunya i la que va ser expressada en el referèndum ".

El Ple de l' #Parlament aprova la Resolució de @JuntsXCat sobre la restitució de les Institucions catalans i la majoria d punts de la Resolució de @Cat EnComu_Podem sobre el restabliment de l'autogovern, la sobirania del Parlament i el desbloqueig.

& mdash; Parlament Catalunya (@parlamentcat) 1 març 2018

< p>

< p> Els diputats del PP, Ciutadans i PSC han evitat votar per denunciar la possible il·legalitat del text que se sotmetia a votació. La líder de l'oposició, Inés Acostades, ha qualificat el nou president del Parlament de seguir els passos de la seva antecessora Carme Forcadell.

. @InesArrimadas Torrent s'ha convertit en la Sra. Forcadell 2.0, saltant-se les resolucions del TC i submergint aquest Parlament en la il·legalitat per després dir davant del jutge que tot era simbòlic #Parlament pic.twitter.com/qzkrYbqp4x

& mdash; Ciutadans (@CiutadansCs) 1 març 2018