Quantcast

Afectades tres persones per un brot de tuberculosi a Barcelona

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) va informar de l'existència d'un brot de tuberculosi pulmonar a la comarca d'Osona. La infecció afecta tres persones. Els tres casos estan ingressats, en situació estable, seguint el corresponent tractament antituberculós i en règim d'observació directa.

Dues de les persones resideixen a Santa Eugènia de Berga i una a Vic (Barcelona). Arran de la detecció del primer cas de tuberculosi pulmonar, es va procedir a estudiar els seus contactes de cohabitació, entre els quals es va detectar un segon cas. Posteriorment, en l'estudi dels contactes laborals d'aquests dos casos, va ser quan es va detectar el tercer.

El Servei de Prevenció i Control de la Tuberculosi i Programes Específics de la subdirecció general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública confirma que aquests casos han estat notificats pel Servei de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central.

la tuberculosi és una malaltia transmissible produïda per microbi Mycobacterium tuberculosi, que pot afectar diversos òrgans. Quan afecta els pulmons, es transmet per l'aire a través dels esternuts, la tos o la saliva. Els símptomes més freqüents de tuberculosi pulmonar són una tos que dura 15 dies o més, febre elevada, cansament i pèrdua de pes.

La mesura principal a prendre en cas de tuberculosi pulmonar és l'estudi dels contactes íntims de la persona afectada, per descartar-la i per tractar la malaltia o infecció tuberculoses, si es produeixen. Pel que fa a aquelles persones que conviuen amb un malalt de tuberculosi pulmonar, s'han de fer la prova de la tuberculina, que determinarà si han estat contagiades de la infecció. La tuberculosi és una malaltia que es pot curar si es segueix bé tot el tractament indicat pels professionals sanitaris.

Comentarios de Facebook