Quantcast

Cinc projectes espanyols premiats pel seu impacte social en atenció de pacients greus

A la Reial Acadèmia Nacional de Medicina de Madrid , la 'Càtedra Celgene' va fer entrega de cinc premis per a cada un dels millors projectes presentats en els àmbits de Oncologia, Hematologia, Reumatologia , Dermatologia i Gestió Sanitària i Farmàcia Hospitalària .

el projecte guanyador en la categoria de Oncologia va ser presentat pel doctor Manel Esteller Badosa , de l'Hospital Duran I Reynals, qui juntament amb el seu equip va desenvolupar una eina de bioinformàtica que permet descobrir la procedència dels carcinomes d'origen desconegut amb un valor predictiu positiu el 89% i que permet que el pacient rebi el tractament específic per a la seva neoplàsia.

En la categoria d'Hematologia, l'equip liderat pel doctor Ismael Buño , el Hospital Universitari Gregorio Marañón de Madrid , va desenvolupar un model predictiu basat en variables genòmiques i clíniques per anticipar el desenvolupat per el de complicacions post-trasplantament.

En Reumatologia, el guardó va ser per a l'equip del doctor Javier Batxiller, de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid , pel disseny d'un programa informàtic elaborat amb un algoritme de cerca repetida de paraules o grups de paraules a la informació dels parts de derivació des Atenció Primària a Reumatologia , que facilita la detecció automàtica de pacients amb sospita d'artritis psoriàsica.

En la categoria de Dermatologia , es va reconèixer el projecte de la doctora Isabel Belinchón de l'Hospital General Universitari d'Alacant , que està estudiant la freqüència de malalties del fetge en pacients amb psoriasi i les característiques que presenten aquests pacients, el que evitaria en un futur tant el progrés d'aquestes malalties com aconseguir tractar-les d'una manera precoç i adequada.

El premi de la categoria de Gestió Sant itaria i Farmàcia Hospitalària va recaure en la Unitat d'Atenció a l'ancià institucionalitzat en residències, implantada per Ricardo Herranz i la doctora Rosa Capella, de l'Hospital Universitari Porta de Ferro , per assegurar i fomentar la seva seguretat clínica i humanització. Durant el seu primer any d'activitat, es van reduir en 12 hores l'estada mitjana del pacient en el servei d'Urgències i un 50% els ingressos hospitalaris .

Comentarios de Facebook