martes, 11 agosto 2020 0:48

Vodafone i Nokia crearan la primera xarxa 4G a la Lluna

La Lluna disposarà de cobertura 4G el proper any, 50 anys després que els primers astronautes de la NASA caminessin per la seva superfície.

Vodafone té previst crear la primera xarxa 4G a la Lluna per donar suport a una missió de PTScientists el 2019 i ha seleccionat a Nokia com el seu soci tecnològic, segons ha informat avui teleoperadora britànica en un comunicat.

PTScientists és una empresa amb seu a Berlín que col·labora amb Vodafone Alemanya i Audi per portar a terme el primer aterratge a la Lluna amb finançament privat. 'Mission to the Moon' es realitzarà en 2019 amb el llançament d'un coet Falcon 9 de SpaceX des de Cap Canyar.

La capacitat tècnica en xarxes que té Vodafone servirà per establir la primera xarxa 4G a la Lluna, connectant dos 'rovers' Audi lunar quattro amb una estació base situada al Mòdul Autònom de Aterratge i Navegació (ALINA). Nokia, a través de Nokia Bell Labs, crearà una xarxa espacial ultracompacta que serà la més lleugera que s'ha desenvolupat fins a la data, amb un pes inferior a un quilo, igual que un paquet de sucre.

La xarxa 4G permetrà als 'rovers' Audi lunar quattro comunicar-se i transferir dades científiques i vídeo HD mentre s'acosten acuradament i estudien el vehicle d'exploració lunar Apollo 17 de la NASA. Aquest vehicle va ser el que van utilitzar els últims astronautes que van caminar per la Lluna (el comandant Eugene Cernan i Harrison Schmitt) per explorar la vall Taurus-Littrow al desembre de 1972.

Les proves de Vodafone indiquen que l'estació base ha de poder emetre 4G utilitzant la banda de freqüència de 1800 MHz i enviar la primera retransmissió de vídeo HD en directe de la superfície de la Lluna. Aquesta retransmissió es difondrà a una audiència global a través d'un enllaç a l'espai profund que s'interconnecta amb el servidor de PTScientists al Centre de Control de Missió de Berlín.

Hannes Ametsreiter, conseller delegat de Vodafone Alemanya , ha assenyalat: "Aquest projecte adopta un enfocament radicalment innovador en el desenvolupament d'infraestructura de xarxa mòbil. a més, constitueix un excel·lent exemple d'equip independent i multidisciplinari que aconsegueix un objectiu d'enorme importància gràcies al seu valor, esperit pioner i inventiva."

Artículos similares