Compartir

La Policia Nacional ha detingut un home com a presumpte autor de l'assassinat d'un traficant de drogues i tirar el seu cadàver al riu Xúquer, a l'altura de Jorquera (Albacete), on el cos va aparèixer surant al setembre de 2017.

Segons ha informat la policia, durant els registres van ser arrestats dos familiars del presumpte assassí, a localitzar-se en el seu habitatge dos quilograms de droga i diversos estris per al cultiu i l'elaboració.

d'acord amb la investigació, el detingut pel crim va acabar amb la vida de la víctima, un processat per tràfic de drogues, en colpejar amb un ferro. Posteriorment va amagar el cadàver en un traster fins que amb l'ajuda d'un familiar, també arrestat, el van traslladar fins al riu Xúquer i el van llançar des d'un pont.

L'assassinat es va perpetrar al setembre de 2017, quan es va denunciar la desaparició d'un home que es trobava processat per la seva presumpta participació en un delicte de tràfic de drogues. Després de les primeres gestions, es va poder comprovar que el desaparegut no s'havia portat documents ni altres objectes habituals, de manera que, al tractar-se d'un comportament completament inusual segons la seva rutina, es va posar en marxa el protocol policial habitual.

< p> CERCLE d'AMISTATS

Després de quatre dies sense que tinguessin notícies del desaparegut, es va localitzar el seu cadàver flotant al riu Xúquer a l'altura de Jorquera (Albacete). Un cop realitzada l'autòpsia es va poder constatar que la causa de la mort era un fort cop al cap i que la mort s'hauria produït el mateix dia de la seva desaparició.

Des d'aquest moment la investigació policial es va orientar cap a el cercle d'amistats i es va començar a sospitar d'una persona amb qui el mort mantenia assumptes relacionats amb el tràfic de drogues.

Després de quatre mesos d'intens treball sota la tutela del jutjat d'Instrucció i la Fiscalia, els agents van obtenir nombrosos indicis i van identificar el presumpte autor del crim. De les gestions practicades els investigadors van determinar que, presumptament, va recollir la víctima i el va portar al seu traster on li va pegar amb un ferro provocant-li la mort.

conreaven DROGA

Després d'això, va deixar el cadàver uns dies allà fins que va poder comptar amb l'ajuda d'un familiar. Entre tots dos el van traslladar fins al riu Xúquer, zona que coneixien perfectament, on el van llançar des del pont.

A més, dos familiars més van ser arrestats a localitzar més de dos quilograms de droga i diversos útils per al cultiu i l'elaboració durant els registres efectuats en el domicili i en una parcel·la.