jueves, 24 septiembre 2020 18:11

L'IPC puja cinc dècimes al febrer, fins al 1,1%

La inflació anual estimada de l'Índex de Preus al Consum (IPC) al febrer de 2018 és del 1,1%, d'acord amb l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat aquest dimarts.

Des INE van assenyalar que aquest indicador proporciona un avanç de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria l'augment de cinc dècimes en la seva taxa anual, ja que al mes de gener la variació va ser del 0,6%. < / p>

a més, Estadística va indicar que "en aquest comportament destaca la pujada dels preus de l'electricitat enfront de la baixada que van experimentar el 2017".

Per la seva banda, la variació anual de l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCA) es va situar al febrer en l'1,2%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCH augmentaria cinc dècimes respecte al mes anterior.

Mentrestant, els preus de consum van registrar al febrer una taxa del 0,1% respecte al mes de gener, segons el indicador avançat de l'IPC. La variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH se situa al febrer en el 0,1%.

Índex de #precios de consum #IPC . Indicador avançat febrer 2018. Variació anual: 1,1%, cinc dècimes superior a la registrada al gener. Més resultats: https://t.co/pNrkNLHKp8 Nota de premsa: https://t.co/SMq9Khx5jX #INE pic.twitter.com/MkyZJW0QLd

& mdash; INE Espanya (@es_INE) 27 febrer 2018

< p>