Compartir

L'organització Moviment contra la Intolerància va demanar aquest dilluns al Govern que il·legalitzi els grups ultres dels equips esportius, després dels enfrontaments a les rodalies de San Mamés entre grups violents de l'Athletic de Bilbao i l'Spartak de Moscou el passat dijous.

l'entitat s'ha dirigit al president del Govern, Mariano Rajoy, per demanar-li la il·legalització "de tots els grups ultres que exerceixin la violència, abans, durant i després dels espectacles esportius", tant dins com fora dels estadis, així com l'expulsió dels equips que portin a aquests radicals "encastats" a les competicions.

així mateix, Moviment contra la Intolerància reclama l'adopció d'una normativa europea per a la protecció ciutadana davant de la violència, el racisme i la intolerància criminal, i que obligui a adoptar mesures per eradicar aquests "problemes" en l'àmbit del futbol.

Finalment, l'organització va recordar a l'Executiu la necessitat d'aplicar amb rigor i en tota la seva extensió la Llei contra la Violència, el Racisme i la Intolerància vigent a Espanya i la necessària sensibilització institucional davant d'aquests "greus problemes".