Compartir

El passat mes d'octubre, en què es va celebrar a Catalunya el referèndum il·legal de l'1-O, es va produir en aquesta comunitat un descens del 4,7% de l'arribada de turistes internacionals respecte al mateix mes del 2016.

Així ho explica el Govern en una resposta que el Govern ha enviat al Congrés, on el diputat de Ciutadans José Luis Martínez havia preguntat per la incidència de la consulta independentistes al turisme a Catalunya.

en la seva resposta, l'executiu, facilita dades de l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) per a Catalunya a l'octubre de 2016, segons els quals aquesta comunitat va ser aquest mes la primera destinació dels estrangers a Espanya amb 20,5% del total de visites. El van seguir Canàries (18,0%) i Balears (17,3%).

No obstant això, el Govern detalla que a l'octubre passat, el mes de l'1-O, van arribar a la comunitat catalana a prop de 1,5 milions de turistes estrangers, el que representa un 4,7% menys que a l'octubre de 2016.

mENYS FRANCESOS

Els principals llocs d' procedència dels turistes que van visitar Catalunya van ser França (amb el 19,7% del total) i l'agregat de la resta d'Europa (11,6%). Per països de residència, la caiguda més rellevant en el mes d'octubre de visitants en aquesta autonomia es va produir també entre els turistes residents a França, un 26,3% menys que a l'octubre de 2016.

El Gabinet de Mariano Rajoy ha afegit que, segons les dades acumulades, dels 10 primers mesos de 2017 les comunitats autònomes que més turistes van rebre són Catalunya (amb més de 17,2 milions i un augment del 6,6% respecte al mateix període de 2016) , Balears (amb més de 13,5 milions i un increment del 6,0%) i Canàries (amb més de 11,7 milions i un creixement del 8,0%).

Aquestes dades sobre el turisme a Catalunya el mes de la consulta il·legal de l'1-O es coneixen coincidint amb la polèmica pel boicot del president del Parlament, Roger Torrent, i de l'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, a l'arribada del Rei aquest diumenge a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress. Des del Gabinet de Rajoy s'ha assegurat que aquest tipus d'actuacions poden dur a que els organitzadors d'aquest congrés el treguin de la capital catalana per portar-lo a un altre país.