Inicio Últimas Noticias

Camps i nou persones més, imputades per irregularitats en la visita del Papa a València

Compartir

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 les irregulars en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, cridarà a declarar en qualitat d'investigats a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francesc Camps; l'exvicepresident Víctor Campos; l'expresident de les Corts Juan Cotino; al president de la fundació, el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero; al representant legal ia la secretària general de la mateixa, Francisco Javier Jiménez i Henar Moliner, ia dos membres del patronat: el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Ramón Corbí, i Enrique Pérez Boada.

La causa, oberta a juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del 'cas Gürtel' remesa a València pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, en la qual s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol de 2006. s'investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

a hores diligències es va unir una peça separada esqueixada del `cas Vaersa' que s'investigava al Jutjat d'Instrucció 15, de manera que també seran cridats a declarar com a investigats dos exdirectors de Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada està practicant diligències. S'han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions. El jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les 10 persones la declaració ha sol·licitat el Ministeri Públic. La instructora els ha comunicat l'existència del procediment perquè puguin personar-se i tenir coneixement de les diligències. Les citarà com investigats quan rebi i estudiï els informes i la documentació requerida i quan hagi sentit als testimonis.