Compartir

La Comissió d'Igualtat del Congrés ha donat suport aquest dijous la proposta de Compromís que promou un canvi en el nom del 'Congrés dels Diputats' per només 'Congrés'. Tant PP com Ciutadans han votat en contra. L'objectiu és "aconseguir un llenguatge més inclusiu".

No és nou aquest tema de debat. Fa dos mesos va sortir a la llum, però llavors es va parar la votació, ja que tant PP com Ciutadans van considerar el tema excedia les seves competències en aquest moment.

Marta Sorlí és la que ha defensat aquesta proposta. "Suposa una economia lingüística, ja que el terme 'Congrés' és més curt i més còmode (…) i l'actual denominació és més reiterativa i carregós", ha explicat la diputada.

A través d'un acord amb PSOE i Units Podem, Sorlís buscava que s'emprés 1 llenguatge inclusiu i no discriminatori en el treball parlamentari. A més, també va realitzar diverses propostes amb un objectiu comú: la formació del personal funcionarial del Congrés. Ara, totes dues mesures compten amb suports.

A més del nom, es busca modificar la presència

el PSOE també va instar la pròpia cambra baixa a complir amb la igualtat efectiva entre homes i dones en l'elecció dels diputats al Congrés. Això quedava traduït en què la representació d'un gènere en aquests òrgans no sigui mai superior al 60 per cent.