Quantcast

Ifema demana disculpes per retirar 'Presos Polítics': "No hi va haver mala fe"

Un dia després que Ifema (Fira de Madrid) demanés que es retirés d'ARCO l'obra titulada 'Presos Polítics' i en què apareixien pixelades diverses persones empresonades, com l'ex vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el president executiu d'Ifema ha demanat disculpes.

Clemente González Soler, assegura que la decisió presa "en cap cas perseguia exercir cap censura a la creació" i remarca que "No hi va haver mala fe en aquesta acció i acceptem les crítiques rebudes comprenent que hem d'evitar al futur qualsevol circumstància d'aquesta naturalesa "

pOLÈMICA OBRA

l'última edició d'ARCO arrencava dimecres a Madrid amb polèmica. La galeria Helga de Alvearm decidia retirar, a petició de l'organització, l'obra de Santiago Sierra tituada 'Presos polítics'. El muntatge consta de 24 retrats de persones empresonades a Espanya, amb un pixelat a la cara, als quals l'autor els ha donat el títol de presos polítics i entre els quals estan personatges que han estat notícia en els últims mesos.

En l'obra, que té un preu de 80.000 euros, apareix l'ex vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i "els Jordis", Cuixart i Sánchez (presidents de les associacions independentistes ANC i Òmnium Cultural, respectivament).

Entre els "protagonistes", també apareix Andrés Bódalo, regidor d'Podem detingut per diverses agressions, els radicals detinguts a Alsasua per l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles o els titellaires madrilenys que van mostrar en la seva obra infantil la pancarta de "Gora Alka-ETA".

El 2010, l'artista va rebutjar un premi de 30.000 euros després de rebre el Premi Nacional d'Arts Plàstiques enviant una carta a la qual era ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde en la qual deia que l'art "em ha atorgat una llibertat a la qual no estic disposat a renunciar. Conseqüentment, el meu sentit comú m'obliga a rebutjar aquest premi ".

Comentarios de Facebook