Quantcast

Agressors masclistes reben violència virtual perquè empatitzin

Un grup d'homes condemnats per violència de gènere han participat en un projecte de realitat virtual per col·locar-se en el lloc de les víctimes, una iniciativa que pretén que empatitzin amb les dones a les que van maltractar, amb l'excepció que el maltractament que ells exercien era real, mentre que el que reben és una simple recreació.

Els impulsors de la iniciativa han estat investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer costat de la Universitat de Barcelona, ??que han aconseguit desenvolupar una tecnologia de realitat virtual capaç de simular, a través d'unes ulleres, situacions de violència similars a les que es veuen sotmeses les víctimes reals.

sotmetent-los a aquestes vivències, els investigadors asseguren que els maltractadors "milloren l'empatia i la seva capacitat per identificar expressions de por en dones ", ja que -segons el principi del que parteix la seva investigació-" els actes violents perpetrats contra altres person es estan relacionats amb la manca d'empatia ".

Aquest dijous s'han presentat els resultats al costat de la coordinadora de l'estudi, Mavi Sánchez Vives, que ha demostrat" ??que aquestes persones violentes tenen un dèficit de reconeixement emocional i que l'experiència virtual té la capacitat de millorar la percepció "de les seves emocions.

" els cossos virtuals poden ser dràsticament diferents dels del participant però, tot i així, experimenten una forta il·lusió subjectiva de propietat del cos virtual ; aquestes il·lusions influeixen en el participant alterant percepcions, actituds i comportaments ", va explicar Sánchez Vives.

A la sessió, els participants entraven en un entorn virtual en el que el seu cos es substituïa per el d'una dona virtual i passaven per un procés d'assimilació i identificació del seu jo virtual.

"calla!"

a continuació, els agressors masclistes es veien representats a través d'un home virtual que entrava en escena i mostrava un comportament violent, tant pels gestos com per la forma de parlar, i que envaïa de forma progressiva el seu espai personal.

"l'abusador virtual mira a la cara del participant cridant 'calla! ' si parla, o 'mireu-me!' si mira cap a un altre costat ", va explicar Mel Slater, coautor de l'estudi.

La revista científica 'Scientific Reports' ha publicat els resultats d'aquest experiment per simular la violència en aquests homes que ells mateixos exercien contra les dones , encara que si escau els cops no han dolgut ni han deixat cicatriu.

Comentarios de Facebook