Compartir

Milers de pensionistes han envoltat el Congrés dels Diputats i també els principals punts del país en senyal de protesta contra la pujada de l'0,25% de les pensions. La manifestació ha estat promoguda per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions i pels principals sindicats, UGT i CCOO, davant les principals delegacions del Govern a diferents capitals de província.

Els sindicats consideren aquesta mesura com "una vergonya" i la pujada com a "insignificant" al mateix temps que asseguren que el Govern centra els seus esforços en "injectar milers de milions euros en rescatar autopistes privades o al Castor".

El vídeo està a l'inrevés (sorry!), Però val molt la pena veure com els pensionistes mouen les tanques en plena cursa de Sant Jeroni per arribar a l'escalinata dels lleons. pic.twitter.com/xcAdg5aeTM

& mdash; Sonsoles Ónega (@sonsolesonega) 22 febrer 2018

< p>

en tots els llocs en els quals es defensen les "pensions dignes" que promouen els sindicats hi ha hagut mobilitzacions de tot tipus. Des càntics com "mans enlaire, això és un atracament" a la mobilització produïda en la Rioja "o" el 0,25% és una merda ", en els voltants del Congrés dels manifestants s'han saltat el setge policial al crit de" menys lladres i més pensions ".

Pau Iglesias ha estat un dels polítics que s'ha manifestat sobre les protestes contra aquesta lleu pujada de les pensions. El líder de la formació estatge ha escrit al seu compte de Twitter que es deixaran la pell per unes pensions dignes i qualifica el Govern com "sord i negligent".

Anem a deixar-nos la pell enfront d'un Govern sord i negligent per aconseguir unes pensions dignes per a totes i per a tots.
Sou exemple. Ara davant del Congrés & # 128.071; & # 127.997; pic.twitter.com/4xhVuCXXMl

& mdash; Pablo Iglesias (@Pablo_Iglesias_) 22 febrer 2018

Des de Comissions Obreres exigeixen reobrir la negociació col·lectiva que va suposar el Pacte de Toledo. A més de les protestes que han sorgit al llarg de la jornada d'avui, es promouen altres dues manifestacions multitudinàries els dies 1 i 15 de març.

L'organització d'aquestes manifestacions està emmarcada en la campanya # LazoMarrón en què es deixa clar que el Govern ha emprat 312 milions d'euros en aquesta pujada de pensions.

Els jubilats rebenten el setge policial a la Carrera de San Jerónimo. Ara es concentren al peu de les escales del Congrés. Menys Lladres i més pensions, criden pic.twitter.com/EVTTyZUget

& mdash; Marta Nebot (@MartaNebot) 22 febrer 2018

< p>