Compartir

Els preus dels carburants han baixat amb força durant l'última setmana i s'han situat en nivells de principis de novembre de l'any passat, ja que el dièsel ha baixat un 1,8%, de manera que suma quatre setmanes de descensos , mentre la gasolina ha baixat un 1,6% i suma dues setmanes a la baixa.

Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollits per Servimedia, el preu de la gasolina se situa aquesta setmana a els 1,228 euros per litre, un 1,6% més barata que fa una setmana, quan costava 1,248 euros.

En el cas del gasoil, el preu d'aquesta setmana és de 1,133 euros per litre, un 1 , el 82% menys que els 1,154 de la setmana anterior.

amb això, en comparació amb fa un any, el cost per al consumidor de la gasolina s'ha reduït un 2,2% mentre que el del gasoil ha pujat un 0,2%.

Amb els preus de l'última setmana, omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina costa 67,54 euros, un euro i 10 cèntims menys que la setmana a nterior, mentre que un dipòsit d'un vehicle de gasoil comporta una despesa de 62,32 euros, un euro i 15 cèntims menys que en la referència anterior.

L'import mitjà dels dos carburants a Espanya segueix per sota tant de la mitjana de la Unió Europea com de la zona euro. En l'última setmana, a la UE-28 el preu de la gasolina es va situar en 1,363 euros per litre, mentre que el del dièsel ho va fer en 1,257 euros.

Així mateix, a la zona euro el preu de venda al públic del litre de gasolina es va fixar en 1,4 euros per litre i el del gasoil a 1,255 euros.