martes, 29 septiembre 2020 0:50

El jutge Llarena demana que s'aturi a la fugada Anna Gabriel si torna a Espanya

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha emès una ordre de detenció contra l'ex portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel , després de fugir de la justícia, anar-se'n a Ginebra (Suïssa) i no comparèixer aquest matí tal com se li havia sol·licitat.

de moment aquesta decisió només és de vigència dins el territori espanyol. És a dir, si Gabriel torna a Espanya l'ordre que tenen les forces de seguretat és procedir al seu arrest. El mecanisme per sol·licitar la seva extradició queda en estudi.

Minuts abans, la Fiscalia havia dirigit un escrit a Llarena en el qual sol·licitava la detenció de la exportaveu de la CUP al Parlament .

Gabriel es troba a Suïssa, des d'on dissenya la seva estratègia de defensa en la causa que investiga el Tribunal Suprem en relació amb la declaració unilateral d'independència de Catalunya.

Suïssa no és membre de la UE, pel que no està acollida al procediment d'ordre europea de detenció que regeix entre els estats membres i que es va aplicar en el cas de Puigdemont. El jutge espanyol hauria de demanar una ordre internacional d'extradició que es gestionaria a través de la Interpol.