Compartir

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha deixat en llibertat sense mesures cautelars a l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, després de declarar aquest dimarts dins de la causa oberta contra ell per un possible delicte de rebel·lió al procés sobiranista.

Tot i la petició de la Fiscalia, l'advocacia de l'Estat i del representant legal de Box, Llarena no li imposat mesures cautelars. Això sí, haurà d'estar a disposició del Suprem sempre que li reclami.

A la seva sortida del tribunal, Artur Mas ha assegurat que davant el jutge ha defensat que la declaració unilateral d'independència (DUI) va tenir un caràcter "parlamentari i simbòlic", mentre que el referèndum de l'1-O va ser "de veritat".

"No m'he hagut de retractar de res. Defenso la independència de Catalunya entesa com un futur estat català", ha reconegut davant els periodistes.

A més ha negat que hi hagués un "comitè estratègic. A nosaltres se'ns convocava a una sèrie de reunions però eren de caràcter informal on només es parlava de política", ha afegit.