Quantcast

Més de 20 graus en platges del Cantàbric i del Mediterrani

Els termòmetres superaran aquest divendres els 20 graus en algunes platges del Cantàbric oriental i de la Mediterrània, així com a la vall del Guadalquivir, Extremadura i Canàries, en una jornada assolellada a la major part d'Espanya excepte al nord-oest de la península , on s'esperen pluges i núvols.

la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indica que les temperatures d'aquest divendres pujaran al quadrant sud-oest peninsular i zones pròximes, mentre que baixaran al extrem nord i punts del litoral mediterrani peninsular.

Les capitals de província més caloroses seran Sevilla (23ºC); Còrdova (22); Badajoz, Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Múrcia i Santa Cruz de Tenerife (21), i Almeria, Huelva, Màlaga i Sant Sebastià (20), mentre que farà més fred a Burgos, Lleó i Segòvia (13), i Àvila , Osca, Lugo, Palència i Sòria (14).

D'altra banda, un front atlàntic avançarà pel nord-oest peninsular deixant nuvolositat i precipitacions a Galícia, que podran ser localment fortes o persistents a l'oest i el nord-oest d'aquesta regió.

Les precipitacions s'estendran al llarg del dia i de forma més feble per gran part del terç nord-oest peninsular i els Pirineus occidentals. Tampoc poden descartar-se en altres zones del nord, el centre i l'est de la península. A la resta del país brillarà el sol.

La cota de neu estarà situada entre 2.200 i 2.400 metres al Pirineu, apareixeran boires i possibles boires matinals a Galícia i dos altiplans, i bufaran vents en general fluixos en la major part d'Espanya, que seran del sud-oest a Galícia rolant a component nord al litoral, i de llevant a l'Estret.

Comentarios de Facebook