Compartir

El Príncep Enric de Dinamarca, comte de Monpezat i espòs de la reina Margarida II, va morir en la nit d'ahir als 83 anys d'edat. El monarca danès portava allunyat de la vida pública un any a causa d'una demència que posteriorment va provocar el deteriorament del seu estat de salut.

Així ho va fer saber la casa reial danesa a través d'un comunicat oficial publicat en el seu web : "la seva altesa reial, el Príncep Enric, va morir el dimarts 13 de febrer a les 23:18 (hora local) al castell de Fredensborg "resava el comunicat, en el qual s'indicava que Enrique estava envoltat per" la seva Majestat la reina i els seus fills ".

el deteriorament del seu estat de salut va ser provocat també per un tumor benigne que li van diagnosticar fa dues setmanes i pel qual no va ser ingressat fins que va contraure una malaltia en un viatge privat a Egipte. Un cop ingressat, va ser traslladat a Fredensborg perquè passés els seus últims dies.

A l'membre de la Casa Reial de Dinamarca se li recordava per ser un home "conflictiu" i "provodador", a més de ser considerat com el "príncep rebel" que sentia un complex d'inferioritat respecte a la seva esposa Margarida quan aquesta va ser proclamada Reina. Des de llavors, va haver d'afrontar compromisos oficials en què li va ser difícil justificar l'absència del seu marit, com ara la seva negativa a acompanyar la seva dona al casament de Guillem i Màxima d'Holanda.

Ara, després de la seva mort, queda el dubte de conèixer si la seva família decideix que les seves restes descansin a la catedral de Roskilde, on es troben enterrats les restes dels monarques danesos i els seus respectius consorts. La família reial britànica va llançar un missatge a través del seu compte de Twitter per mostrar el seu condol a la casa reial danesa:

I have been very sad when I read that Prince Henrik wants to spend his last time at Fredensborg Castle. All my thoughts are with Prince Henrik and his family.

& mdash; Prince Royal (@ Princeroyal99) 13 febrer 2018

< p>