Compartir

El jutge de reforç del 'cas Púnica', Diego d'Egea, prendrà declaració avui a l'exconseller de Presidència de la Comunitat de Madrid Francisco Granados, en relació amb el presumpte finançament il·legal del PP. El magistrat ha desestimat les peticions de suspensió realitzades pels advocats del seu excap de gabinet i presumpte testaferro Ignacio Palacios i de la seva dona, María José Marijuán.

Granados compareix a l'Audiència Nacional a petició pròpia i podria aportar l'instructor informació sobre el suposat finançament il·legal del PP madrileny entre 2007 i 2014. Fonts jurídiques esperen que aporti dades sobre el presumpte funcionament de la caixa `b 'del PP madrileny durant l'època en què va estar presidit per Esperanza Aguirre, per la qual cosa , han afegit, aquestes revelacions podrien desembocar en la imputació de l'expresidenta.

Fins ara, el seu exsoci David Marjaliza li ha apuntat com el màxim responsable de les finances populars madrilenyes; una versió a la qual el jutge dóna credibilitat al detectar "l'existència de tractes de corrupció" per part de Granados "dirigits a l'adjudicació concertada de contractes públics a favor d'empreses amigues, previ pagament de comissions", quan presidia la Conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid entre 2003 i 2004.

Precisament, per aquest motiu van declarar el fundador i expresident d'OHL Juan Miguel Villar Mir i el seu gendre i exconseller delegat de la companyia, Javier López Madrid, que van negar el pagament de comissions il·legals i les donacions al Partit Popular.

Marjaliza porta ja temps col·laborant amb la Fiscalia i va revelar en una de les seves compareixences davant el jutge que s'havia repartit amb Granados i López Madrid una comissió de 3, 6 milions d'euros per l'adjudicació d'obres.

Granados va estar en presó preventiva durant dos anys i mig i va quedar en llibertat al juny quan el jutge Eloy Velasco va decretar la seva excarceració previ pagament d'un a fiança de 400.000 euros que va dipositar amb les propietats presentades com a aval pels seus familiars. Sobre Granados ja pesa una condemna de dos anys de presó imposada per l'Audiència Nacional en el primer judici de la 'Púnica', en relació a la xivatada que li va donar un guàrdia civil que li estaven investigant.