Compartir

La Policia Nacional ha detingut a Toledo a set persones -tres d'elles han ingressat a la presó provisional- i ha desmantellat 5 laboratoris utilitzats per al cultiu, processament i elaboració de droga. Els agents han confiscat gairebé 3.000 plantes de marihuana de les que 643 estaven amagades en un zulo situat al soterrani d'un habitatge.

Segons ha informat la policia, la investigació va començar el passat mes de novembre quan els agents van tenir coneixement d'un intent de venda de diversos quilos de marihuana a Toledo i van iniciar les indagacions per conèixer l'origen i el destí d'aquesta droga.

Els policies van constatar l'existència d'un grup dedicat al cultiu i distribució de marihuana a Toledo i la seva província, els integrants tenien determinats el paper que exercien.

Un d'ells s'encarregava de subministrar esqueixos de plantes en creixement per al seu trasplantament als laboratoris clandestins, un altre realitzava el muntatge de les instal·lacions elèctriques i dels dispositius indispensables per condicionar els cultius i un altre controlava presencialment els cultius i distribuïa el droga un cop obtinguda.

els agents practicar sis re gistres en immobles desmantellant 5 laboratoris clandestins a les localitats d'Hormigos (dos), Escalonilla, Torrijos i del Casar d'Escalona. Tots ells estaven condicionats amb ventiladors, transformadors de llum, humidificadors, ionitzadors, condensadors i planters per al cultiu, processament i distribució de la droga.

En total, van confiscar 2.899 plantes de cànnabis sativa i 3.400 quilos de marihuana. Als arrestats, tres dels quals han ingressat a presó provisional, se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.