Compartir

El cap de la trama 'Gürtel', Francisco Correa, va assegurar aquest dimarts al Congrés dels Diputats que "és un secret a veus que tots els partits es financen de la mateixa manera" , en referència al fet que el destapat sobre els comptes del PP i el seu finançament il·legal es dóna també en altres forces polítiques.

Corretja va fer aquesta afirmació a la cambra baixa durant la seva compareixença, per videoconferència des de la presó de Valdemoro , en la comissió que investiga el presumpte finançament del PP.

El responsable de la 'Gürtel' va declinar respondre a gran part de les preguntes, a causa que afecten els sumaris oberts, com el referit al 'pendrive' o memòria informàtica de l'extresorer popular Luis Bárcenas, en què hauria indici del presumpte finançament irregular dels populars.

No obstant això, Correa va contestar a altres qüestions i, a preguntes del diputat d'EH Bildu Oskar Batute, es va reafirmar en les seves declaracions judicials sobre el presumpte finançament irregular del PP de València, i alhora ha afegit que "és un secret a veus, tots els partits es financen de la mateixa manera" . Va afirmar, referent a això, que "fa poc hem vist el 'cas Palau'", i alhora que en un altre moment de la seva intervenció va manifestar que "en totes les empreses es fan regals".

FINANÇAMENT dEL PP dE VALÈNCIA

Aquesta afirmació va ser resposta pel president de la comissió d'investigació, Pere Quevedo, que va dir que com a membre d'una força política no podia permetre aquest tipus d'afirmacions i que encara està esperant que "es demostri una cosa així" quan algú sosté públicament això.

al mateix temps, Correa va confirmar que no coneix "personalment" al president del Govern i president del PP, Mariano Rajoy, i que no ha tingut relació amb ell. Així mateix, ha dit que discrepa del cap de l'Executiu quan va declarar que va ser ell qui va donar ordre d'acabar de treballar amb els membres de la trama 'Gürtel'. "La meva impressió és una altra", va afirmar.

Així mateix, el cap de la 'Gürtel', en ser preguntat pel diputat del PSOE Artemi Rallo sobre el finançament del PP valencià, es va remetre a les seves declaracions en el judici de les últimes setmanes, en les que Correa va acusar els populars d'aquesta comunitat de pagar-li l'organització d'actes de partit amb factures remeses a empresaris per treballs no realitzats.