Compartir

El cost dels arrendaments d'habitatge a Espanya es va incrementar un 3,98% al gener de 2018 en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons e l Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer (ARCA) .

d'aquesta manera, segons l'indicador desenvolupat per Lloguer Segur , l'evolució del cost dels arrendaments accelera la seva pujada respecte a desembre de 2017 (+ 3,85%) i suma 21 mesos consecutius a l'alça .

a tall d'exemple, avui un contracte de lloguer signat al gener de 2017 de 500 euros s'actualitzaria, utilitzant l'Índex ARCA, en 519,9 euros.

el director comercial de Lloguer Segur, David Caraballo , ha explicat que "per trobar l'últim dada negativa caldria remuntar-se a abril de 2016", data en què es va registrar un descens del 0,07%.

" Són diversos els factors pels quals el mercat immobiliari del lloguer ha patit una pujada de preu en les rendes ", in Dico Caraballo.

A més, ha afirmat que al costat del "desajust" actual entre l'oferta i la demanda, "cal tenir en compte el canvi de mentalitat de la societat espanyola, amb més predisposició cap al lloguer com a forma de vida, o l'interès dels inversors donada la seva rendibilitat ".