Compartir

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat aquest divendres als partits polítics que promouen la derogació de la presó permanent revisable que escoltin la postura al respecte de víctimes de greus delictes, com la família de Diana Quer, que ha recollit centenars de milers de signatures en favor de mantenir aquesta pena.

Així, el portaveu va al·ludir al fet que aquesta setmana s'ampliés al Congrés el termini d'esmenes de la proposició de llei del PNB per derogar la presó permanent revisable. En aquest context, Ciutadans, que es va abstenir quan es va votar tramitar aquesta iniciativa dels penabistes, va presentar aquesta setmana esmenes que demanen endurir l'accés al tercer grau de condemnats a l'actual presó permanent.

"RESPOSTA ADEQUADA"

Referent a això, Méndez de Vigo es va referir al fet que aquesta pena, que es va aprovar la passada legislatura amb els vots del PP, va ser avalada pel CGPJ, el Consell d'Estat i existeix en altres països europeus, com Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit. A més, ha destacat que ha aquesta modalitat de compliment de condemna ha estat recolzada pel Tribunal Europeu de Drets Humans.

Al mateix temps, el portaveu va al·ludir al fet que la família de Diana Quer està recollint signatures en favor de la presó permanent revisable, el que demostra que és un assumpte "de gran incidència social".

Va ??assegurar que això prova que estem davant d'un assumpte "important" i que "els partits polítics hem de donar una resposta adequada també a les necessitats socials en aquest punt ".