Compartir

El ministre d'Hisenda i Funció Pública , Cristóbal Montoro, compareix aquest dimecres al Congrés dels Diputats per a informar sobre l'estat de les negociacions per a la reforma del finançament autonòmic .

Montoro intervindrà en la Comissió d'Hisenda i Funció Pública a partir de les 16.30 hores a petició pròpia per parlar sobre les actuacions realitzades en el procés de revisió i reforma de l'actual sistema de finançament autonòmic .

a més, la compareixença també respon a la petició del Grup Socialista perquè el ministre expliqui "les raons de l'incompliment del compromís del Govern per plantejar una proposta de reforma del model de finançament autonòmic abans de la finalització de l'any 2017 i per informar dels seus plans al respecte durant l'inici de 2018 ".

La reforma del sistema de finançament autonòmic va ser un dels compromisos del G overn després de la Conferència de Presidents autonòmics celebrada al gener de 2017, però ha quedat condicionada per la crisi política català ai el bloqueig de les negociacions dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 .

en qualsevol cas, al mes de juliol un comitè d'experts va realitzar un informe sobre el qual les comunitats han afegit propostes i que en els últims mesos ha estat analitzat per un comitè tècnic conformat per representants de les mateixes, amb l'excepció de Catalunya .