Compartir

El rebut de l'electricitat d'un consumidor mitjà a Espanya se situarà a l'entorn dels 68 euros al gener , fet que suposa un descens de al voltant del 15% respecte als 80,09 euros d'idèntic període de 2017.

Segons el simulador de la factura de l'electricitat de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ( CNMC ), pel que fa al mes de desembre el rebut també baixa, en aquest cas una mica més d'un 6% , ja que llavors va aconseguir els 72,55 euros.

d'aquesta manera, gener trenca amb una ratxa de nou mesos seguits sense baixades del preu de la llum, que des del març de l'any passat es va encarir un 12,5%.

en relació amb l'any passat, cal recordar que l'inici de 2017 va estar marcat per fortes pujades en comparació amb 2016, arribant fins i tot a arribar al 28,9% al gener .

Aquesta evolució del preu de la llum es correspon amb la factura d'un consumidor mitjà amb < b> una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i una demanda anual de 3.900 quilowatts hora (kWh).

En termes mensuals, la llum va repuntar un 0,9% al desembre, va pujar un 1,9% al novembre, un 8% a l'octubre, es va mantenir al setembre, va pujar un 0,1% a l'agost, un 0,5% al ??juliol, es va mantenir al juny, va pujar un 1,6% al maig, es va mantenir a l'abril i va caure un 3,6% al març i un 16% al febrer, quan va trencar amb nou mesos a l'alça.

Aquestes oscil·lacions en el preu de l' electricitat es produeixen bàsicament per les variacions en el cost de producció , que s'incrementa quan hi ha poca aportació de fonts de generació renovable com l'aigua i el vent i molta de fonts fòssils més cares, especialment el gas.