Compartir

La Policia Nacional i l'Agència Tributària han interceptat, a 130 milles de Cadis, un pesquer nodrissa que transportava al voltant de 12 tones d'haixix.

Segons ha informat la policia, han estat detinguts els 13 tripulants del vaixell, de nacionalitat marroquina, que han passat a disposició judicial. El pesquer i la mercaderia van ser traslladats al port de Cadis.

L'embarcació va ser abordada pel patruller 'Gerifalte' de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a unes 130 milles nàutiques al sud-oest de Cadis, en condicions meteorològiques molt adverses, amb onades de fins a cinc metres i forts vents.

l'anomenada 'operació Canelas' es va iniciar a partir de les dades obtingudes per la Policia Nacional, que indicaven que una organització podria estar preparant una operació de trànsit d'haixix mitjançant un pesquer, en una zona situada davant de les costes de Kenitra, Marroc, ia unes 70 milles de costa.

PERMÍS dEL MARROC

mitjans aeronavals de Vigilància van detectar un pesquer d'uns 8 o 9 metres que es trobava parat i sense realitzar cap tipus d'activitat relacionada amb la pesca, de manera que el patruller 'Gerifalte' es va dirigir a la zona. El patruller va haver de desplaçar 140 milles del seu port base a Cadis, amb el que va arribar al límit de la seva capacitat màxima operativa.

Un cop localitzat el pesquer i havent sol·licitat l'autorització al Marroc, país d'abanderament, el patruller va procedir a aproximar-se i abordar el pesquer. La intercepció del vaixell es va realitzar en condicions meteorològiques molt adverses.

Un cop abordat es van detectar fardells dels comunament utilitzats per al transport d'haixix que, a falta del recompte oficial, podrien contenir prop de 12.000 quilograms. < / p>