Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha avisat aquest dilluns que es mantindrà l'article 155 de la Constitució a Catalunya "en el supòsit impossible" que Carles Puigdemont sigui elegit president de la Generalitat des de Brussel·les.

< p> Rajoy va fer aquesta advertència en la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional del PP, el màxim òrgan de la formació entre congressos, moment que va aprofitar per subratllar que "és absurd que algú pugui pretendre ser candidat a la Presidència estant a Brussel·les i fugat de la Justícia ".

" Aquest és un problema de pur sentit comú ", ha indicat el líder del PP, per a continuació assegurar que el Govern recorrerà la" decisió absurda "que suposaria que Puigdemont assistís al debat de investidura des de Brussel·les.

"No es pot prendre possessió des de Brussel·les", ha insistit, abans d'advertir que l'article 155 de la Carta Magna seguirà en vigor en aquest supòsit, ja que l'acord aprovat pel Senat reco ge que aquest precepte es mantindrà fins que prengui possessió el nou president, i això "ha de fer-ho físicament".