Compartir

Un total de 23 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a les carreteres espanyoles en la primera part del nadal, des del 22 de desembre fins al 1 de gener. El dispositiu especial de la Direcció General de Trànsit (DGT) durant aquestes festes nadalenques es mantindrà fins a les 24.00 hores del proper diumenge, 7 de gener.

Fonts de la DGT van indicar aquest dimarts a Servimedia que entre les 15.00 hores del divendres 22 de desembre, moment en què va començar l'operació especial de Nadal, i les 24.00 hores del dilluns 1 de gener es van registrar 21 accidents mortals en vies interurbanes a Espanya, en què van morir 23 persones.

Trànsit calcula que a aquest Nadal es produeixin uns 17 milions de desplaçaments per carretera. El dispositiu compta amb personal de la DGT, uns 6.000 agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, més de 800 funcionaris i personal tècnic especialitzat en els centres de gestió del trànsit, més de 13.000 treballadors de les empreses de conservació i explotació i de les vies en règim de concessió dependents de Ministeri de Foment i de la resta dels titulars de carreteres, i personal dels serveis d'emergència, tant sanitaris com bombers.

a més dels mitjans humans, la DGT disposa de sistemes instal·lats a les carreteres que permeten conèixer l'estat de la circulació i comunicar les incidències als conductors (1.690 càmeres de televisió, 2.466 estacions de presa de dades i 2.310 panells de missatge variable), així com 12 helicòpters, vuit d'ells equipats amb radars Pegasus.

la DGT ha invertit 6,7 milions d'euros en la compra de 156 noves furgonetes transformades i habilitades per a realitzar proves d'alcohol i drogues, que s'incrementen durant aquest Nadal. Aquests vehicles se sumen als 40 que estan operant des de principis d'estiu. També ha adquirit 746 etilòmetres i 500 lectors de drogues, així com 23.400 kits multidroga, per al que ha gastat 7,7 milions d'euros.