Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy, continuarà amb els dirigents dels altres principals partits polítics la ronda iniciada aquest dijous amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Així ho va dir davant els mitjans de comunicació el coordinador del PP, Fernando Martínez Maíllo, abans de participar en un acte a Benavente (Zamora) i després de la reunió mantinguda hores abans per Rajoy i Rivera a la Moncloa.

Va ??explicar que Rajoy ha començat la ronda pel seu soci d'investidura per parlar de la situació política general, del futur de Catalunya després de les eleccions del passat dia 21, i dels reptes del proper any, especialment l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat.

Es va parlar de reformes pendents, va explicar, de forma específica que 2018 "ha de ser l'any" de l'aprovació del nou sistema de finançament autonòmic "ara que la situació econòmica ha millorat".

després de la reunió amb Rivera, Martínez Maíllo ha assegurat que Rajoy seguirà la ronda amb la resta de partits, especialment amb els qui li han donat suport en l'any que acaba.

Tots dos van coincidir en la necessitat que el nou govern de la Generalitat de Catalunya respecte la Constitució i les lleis per evitar nous riscos derivats de la inestabilitat política perquè amb l'única excepció del que pugui passar en aquesta comunitat el futur econòmic es presenta "cada dia millor" i l'objectiu és créixer a més del 3% i crear 600.000 llocs de treball el any que ve.

Martínez Maíllo va assegurar que Rajoy i Rivera no van parlar de si Inés Acostades intentarà o no formar govern a Catalunya perquè en una reunió d'aquest tipus s'aborden "temes d'Estat" i no iniciatives dels respectius partits.