Quantcast

El dèficit públic espanyol es va reduir a l'1,5% del PIB fins al setembre

El dèficit públic del conjunt de les administracions públiques espanyoles (Estat i Seguretat Social, comunitats autònomes i corporacions locals) es va situar en l'1,5% del PIB a tancament del tercer trimestre de l'any.

el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha explicat que en comparació a un any abans el dèficit s'ha reduït en més de 1,3 punts, ja que al setembre de 2016 era al 2,88%.

< p> Així ho ha indicat en l'acte de signatura del concert de prestació sanitària de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (Muface) amb les asseguradores Asisa, Adeslas, DKV i Igualatori de Cantàbria per al període 2018 -2019.

"Estem baixant el dèficit", ha defensat el ministre, que va afegir que tot i que "ens cal un últim trimestre, tenim a l'abast de la mà l'objectiu del 3,1%" per al conjunt de 2017.

el responsable d'Hisenda ha subratllat que complir l'objectiu és "molt important", ja que suposarà que "Esp afe va abandonar molt aviat "el procediment de dèficit excessiu (PDE) a rebaixar-lo al 3%.

Montoro ha subratllat que aquest serà un" gran objectiu assolit ", ja que va recordar que el 2011 el dèficit espanyol estava en el 9,3% del PIB.

a més, el ministre va aprofitar per posar en valor l'evolució econòmica espanyola, i va comentar, en referència a Catalunya, que "ni la major crisi política de la nostra democràcia ha impedit que es pugui créixer i crear ocupació al ritme "que ha fet (del 0,8% en el quart trimestre).

en aquest sentit, ha destacat que l '" actuació del Govern en relació amb aquesta crisi, amb la aplicació del 155 i amb el control de les finances públiques "a Catalunya ha permès mitigar l'impacte de crisi catalana.

Comentarios de Facebook