Compartir

Les vendes del comerç minorista van tornar a experimentar un comportament pitjor a Catalunya que en el conjunt d'Espanya durant el mes de novembre, ja que en aquesta comunitat autònoma van pujar un 1,7%, 1,2 punts menys que en el conjunt del país, on ho van fer un 2,9%.

Segons informa el INE , en ambdós casos el comerç minorista aconsegueix sortir de pèrdues, ja que a l'octubre a Catalunya va baixar un 3,9% mentre que al conjunt d'Espanya ho feia un 1,2%.

Malgrat la mala dada a Catalunya, al novembre hi va haver tres comunitats autònomes amb pitjors registres. Van ser Galícia (0,8%), País Basc (1%) i Cantàbria (1,1%).

A l'altre extrem, les majors pujades les van experimentar la Comunitat de Madrid (5,1% ), Navarra (4,4%) i Balears (4%).

Corregit d'efectes estacionals i de calendari, el Índex General de Comerç Minorista va aconseguir al novembre una pujada del 2% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és 1,7 punts superior a la registrada a l'octubre.

La variació mensual de l'índex general del comerç minorista a preus constants entre els mesos de novembre i octubre, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va ser l'1,3%, taxa 2,1 punts superior a la del mes anterior.

l'índex general sense incloure les estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari va registrar una pujada del 2,9% al novembre. Per tipus de productes, Alimentació puja un 2,1%, i Resta un 3,6%.

En termes mensuals, l'índex general sense estacions de servei també va pujar un 2,9%. Per productes, Alimentació puja un 1,6% i Resta un 3,8%.