Quantcast

L'Ajuntament de Madrid detecta robatoris de carpes al llac de la Casa de Camp

El Ajuntament de Madrid ha tingut constància de diversos robatoris de carpes al llac de la Casa de Camp , on aquestes espècies anaven a ser sacrificades amb motiu de les obres de rehabilitació que s'estan escometent en el lloc i que obliguen a buidar-lo, el que afectarà unes 6,5 tones de peixos.

Són " grups de persones amb xarxes "que estarien aprofitant la foscor de" la nit "per pescar aquestes espècies i, de moment, evitar el seu sacrifici , al qual obliga la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat davant aquest tipus de situacions, segons ha informat la directora general d'Aigua i Zones Verdes de Madrid, Beatriz García , en declaracions a Cadena Ser .

Les obres al llac de la Casa de Camp van començar el passat 12 de desembre i consisteixen en el buidatge i neteja del vas i la construcció d'un nou mur de contenció, donat el deteriorament que ha patit d'aquest emplaçament. Per a això, les espècies catalogades com " exòtiques o invasores " hauran de ser sacrificades i tractades, segons estableix la normativa, per un gestor autoritzat.

No obstant això, el àrea de Medi Ambient i Mobilitat s'ha trobat amb que la quantitat de carpes trobades en el llac és considerablement menor a la qual s'esperava , una cosa que atribueixen a ' salvadors 'de carpes que estarien pescant, ja que "en determinades cultures la carpa és una espècie que es valora i hi ha certa superstició ", va explicar García.

No obstant això, aquesta pràctica preocupa al Consistori madrileny perquè el destí inexorable d'aquestes espècies era el seu sacrifici, ja que " no podem autoritzar que ningú se les emporti, hem de controlar el seu destí ", tal com marca la legislació vigent.

El sacrifici d'aquestes espècies té una raó: protegir les espècies autòctones . De fet, s'ha detectat en aquest llac la presència d'exemplars de carpa comuna i royal, que amenacen altres peixos en menjar-se els ous, cosa que el Ajuntament de Madrid vol evitar.

< p> les obres duraran vuit mesos i responen a "greus desperfectes", com esfondraments de part del mur perimetral que han arribat a erosionar el terreny natural, deixant al descobert les arrels dels arbres propers a l'aigua. També s'han detectat trencaments i un alt grau d'oxidació en les diferents baranes que envolten el llac.

Comentarios de Facebook