Compartir

La Fiscalia de Barcelona ha citat a declarar a diversos professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) en el marc d'unes diligències d'investigació obertes per aclarir fets ocorreguts el 2 d'octubre arran de certs comentaris que suposadament van fer els mestres a alumnes que són fills d'agents de la Guàrdia Civil .

Fonts judicials van indicar que la Guàrdia Civil , en funcions de policia judicial, els prendrà declaració els dies 4, 5, 8 i 10 de gener per intentar aclarir si amb aquests comentaris podrien haver incorregut en un delicte d'odi . Si es trobessin evidències suficients, la Fiscalia presentarà denúncia o querella contra ells davant del jutjat.

Un dia després de la jornada en què s'havia convocat el referèndum il·legal l'1 d'octubre , durant la qual es van produir diverses càrregues policials, alguns alumnes es van mostrar molestos pels comentaris de professors , i un total de 18 famílies es van dirigir al Ajuntament de la localitat per expressar la seva protesta.

l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca , va convocar per el passat 9 d'octubre una reunió amb la direcció dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Ensenyament al Baix Llobrega ti amb famílies que s'havien queixat pel tracte rebut per alumnes que majoritàriament eren fills de guàrdies civils.

Aquesta reunió es va acordar després que se celebrés una manifestació convocada pels alumnes que es van sentir agredits ia la qual van assistir dos centenars de persona el dia 5 d'octubre. A més, s'han produït contactes amb la direcció del centre educatiu, amb la Inspecció i amb el cap d'Estudis per fer un seguiment de la situació.