Compartir

Segons ha informat aquest dimarts la policia, els arrestats feien grafits amb firmes o 'tag' i gravaven les seves gestes per després difondre-les en Internet i les xarxes socials.

Les investigacions van començar el passat mes de juny quan la Policia va tenir coneixement que un grup de joves es dedicava a fer grafits a diferents localitats de la Comunitat València, Múrcia i Cartagena (Múrcia).

Finalment, els agents van identificar els nou integrants del grup, els qui després de realitzar estudis previs i adoptar grans mesures de seguretat, ocasionaven danys a les reixes i les portes per accedir a les instal·lacions, tallers o cotxeres on es trobaven els trens.

Aquests individus solien actuar fora de l'abast de les càmeres de vigilància o durant la nit i, en el cas de exposar-se a ser captats, ocultaven els seus rostres.

el grup tenia distribuïdes les seves tasques quan perpetraven les seves accions: diversos d'ells es distribuïen formant o na filera al llarg del comboi, dues o tres vigilaven i altres gravaven amb càmeres o telèfons mòbils els grafits per difondre'ls a Internet i les xarxes socials. En cas de ser sorpresos, comptaven amb un lloc de fàcil fugida preestablert.

Com a resultat de les investigacions, els agents van detenir nou individus, vuit d'ells a València i un altre a Barcelona com a presumptes autors de 63 delictes de danys en vagons de Renfe i FGV el valor ascendia a uns 271.000 euros.

Paral·lelament, van detenir dos joves de 18 anys com a presumptes autors de 14 delictes de danys en diversos trens i vagons de Renfe a diferents localitats de la Comunitat Valenciana valorats en prop de 59.000 euros.

Un d'ells és el presumpte autor de tres delictes de danys el valor ascendia a uns 14.000 euros i l'altre és el presumpte responsable d'onze delictes de danys que ascendien a uns 45.000 euros.