jueves, 13 agosto 2020 11:33

UGT denuncia davant la Direcció general de Treball la situació de frau en Deliveroo, Glovo, Ubereats i Stuart

El sindicat UGT ha registrat a la Direcció general de Treball i Seguretat Social un denúncia després de tenir coneixement de " determinades pràctiques "que considera frau en les plataformes digitals Deliveroo, Glovo, Ubereats i Stuart.

El sindicat ha indicat en un comunicat que aquestes empreses" t rabajan amb un mateix model econòmic basat en una aplicació informàtica amb la qual poden saber en tot moment la geolocalització del treballador i impartir ordres, ofertes i sancions ". Partint d'una avaluació personal, amb l'aplicació s'organitzen horaris per al repartiment de comandes.

També apliquen una nova modalitat en la que deixen a 0 hores a la següent setmana de treball a aquells que no acaten els seus ordres, afegeix UGT . Si els treballadors no realitzen comandes no guanyaran diners encara que estiguin al carrer, de manera que el sindicat alerta que aquests empleats " estan atrapats en un sistema imposat en què les condicions vénen donades ".

a més, l'empresa fa recaure sobre els treballadors l a responsabilitat de la relació laboral , ja que han de carregar amb el IVA , IRPF < / b>, Seguretat Social d'autònoms o el manteniment del vehicle , assegurances , etc.

el sindicat ha tingut coneixement de determinats casos a través del portal ' www.turespuestasindical.es ', que va posar en marxa fa uns mesos per atendre denúncies sobre les condicions laborals dels treballadors .

El secretari de Política Sindical, Gonzalo Pino , ha enviat una carta al director general denunciant la " entitat i gravetat "d'aquests casos perquè es resolgui aquesta situaci n amb urgència.

Artículos similares