Compartir

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i número dos de la llista per Barcelona, ?? Andrea Levy , ha advocat aquest divendres per fer una " profunda reflexió, sincera i humil ", sobre l'estratègia de futur, després d'haver collit el PPC el seu pitjor resultat electoral de la història en obtenir només tres diputats.

en una entrevista a RNE < / b> recollida per Servimedia , Levy , que sí que aconsegueix seient al Parlament , va assegurar que el seu partit no esperava aquest resultat i va separar les decisions que el Govern va adoptar " en un moment d'especial gravetat ", en aplicar el article 155 de la Constitució , de les conseqüències que han tingut des del punt de vista de partit.

En tot cas, va admetre que aquests resultats " ens porten, sens dubte, a haver de fer una profunda reflexió, sincera i humil, sobre quin ha de ser l'estratègia de futur a seguir ". Tot i això, ha manifestat que el PP continuarà sent un partit " necessari i important " en la defensa del marc de convivència i de la Constitució a < b> Catalunya i en la resta de Espanya .

quant a si creu que tot el mèrit de l'activació del 155 se l'ha endut Ciutadans , la dirigent popular ha defensat que l'aplicació d'aquest precepte constitucional es va fer " amb sentit de responsabilitat d'Estat " i "això ja no va de interessos partidistes " .

Per això, va evitar valorar qui ha rendibilitzat aquest article, perquè " en aquest moment va guanyar l'estabilitat a Catalunya i la tranquil·litat al conjunt d'Espanya i això és el més important ". " Ja hi haurà temps per a l'anàlisi i l'estratègia política a futur ", ha postil·lat.

Finalment, preguntada explícitament per si el cap de llista del PPC, Xavier García Albiol , es planteja dimitir després de la desfeta a les urnes, ha opinat que " no és el moment de decisions personals ", remetent-se a que avui el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy , reuneix a Comitè Executiu Nacional del partit , que analitzarà detalladament aquest escenari.