miércoles, 23 septiembre 2020 1:19

2.500 militars espanyols passaran el Nadal en alguna missió internacional

Un total de 2.501 militars espanyols passaran el nadal lluny de les seves llars , repartits pel món en alguna de les missions internacionals en què participen les Forces Armades espanyoles a l'estranger.

Segons les dades facilitades pel Estat Major de la Defensa ( Emad ), del total de militars desplegats a l'exterior, 1.763 efectius pertanyen a l'Exèrcit de Terra , 433 a l'Armada , 220 a l'Exèrcit de l'Aire , 49 a Cossos Comune es i 36 a la Guàrdia Civil .

Les Forces Armades espanyoles van iniciar la seva participació en missions internacionals en 1989 . Des d'aquest any, més de 150.000 militars espanyols han format part de més de mig centenar d'operacions en quatre continents .

Quant a organismes, Espanya aporta 693 efectius a missions de la UE , 623 a les Nacions Unides , 502 a l'OTAN , 110 a operacions amb França , 531 a la coalició internacional que combat als terroristes de l'autodenominat Estat Islàmic ( EI ) i 42 a les d'iniciativa espanyola .

La missió en el Líban és la més nombrosa, amb 618 militars i guàrdies civils integrats en la missió de l'ONU al Líban ( Unifil ), on vigilen el compliment de l'alto el foc entre Israel i la milícia xiïta Hezbol·là , i acompanyen i assisteixen a les Forces Armades libaneses al sud del país i al llarg de la Línia Blava .

el segueix Iraq , on 531 militars s'integren en la coalició internacional liderada per Els EUA que co mbate als terroristes de l'autodenominat EI instruint les tropes iraquians . En l'operació ' Atalanta ', que lluita contra la pirateria a l'Índic, es troben 265 militars .

En la missió ' Eunavfor med Sophia 'Espanya contribueix amb 245 efectius en la lluita contra les xarxes de tràfic de persones a la Mediterrània , mentre que en les agrupacions permanents de la OTAN (' SNMG 'i 'SNMCMG') participen dos militars.

També disposa d' 331 militars a la ' Enhanced Forward Presence ' que la aliança Atlàntica té en Letònia . Altres 136 efectius s'instrueixen a les Forces Armades malians en la missió ' EUTM Mali '. Al seu torn, 45 soldats es troben al destacament aeri de Libreville (Gabon) donant suport a França a la República Centreafricana .

a la capital d'aquest país, Bangui, Espanya compta amb 29 militars formant a les tropes locals i amb 15 efectius integrats en la missió 'EUTM Somalia ' ensinistrant al exèrcit somali en la lluita contra el terrorisme i la pirateria.

de la mateixa manera, hi ha 18 militars a Kabul (Afganistan) ensinistrant les forces de seguretat afganeses i altres 149 a Turquia en el marc de l'operació de reforç de la defensa aèria d'aquest país davant l'amenaça de míssils balístics des Síria .

Espanya disposa a < b> Senegal de 65 militars integrats en un destacament aeri de suport a operacions de França i UE a Mali i el Sahel , amb tres efectius en la missió d'assessorament a les Forces Armades de Bòsnia i amb dos integrats en la missió ' Sigui Guardian ', de lluita contra el terrorisme internacional al Mediterrani .

Al seu torn, Espanya manté desplegats a Colòmbia a cinc efectius participant com a observadors del procés de pau entre el Govern de Juan Manuel Santos i les Forces Armades Revolucionàries < / b> de Colòmbia (FARC). Finalment, Espanya compta amb altres 32 a Mauritània , vuit a Senegal i dos a Cap Verd realitzant activitats de seguretat cooperativa.