Compartir

L'expresident català Carles Puigdemont va dir aquest dijous, en una declaració des de Brussel·les passades les onze del matí, que espera que les eleccions autonòmiques d'aquesta jornada permetin superar la "alteració de la democràcia" que, al seu parer, ha suposat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

en declaracions als periodistes, Puigdemont va dir a la capital belga que aquest 21-d és una jornada electoral "molt important", tot i que a la mateixa no hi ha "normalitat democràtica", ja que "hi ha candidats a la presó ia l'exili", en referència a ell mateix ia Oriol Junqueras i altres exconsellers.

l'exresponsable català també va criticar la "intervenció" del Govern i el Parlament autonòmics en aplicació del 155, i alhora ha criticat que s'hagi celebrat una campanya electoral "amb falta de llibertat d'expressió", en referència a decisions judicials respecte a alguns candidats independentistes.

en tot cas, Puigdemont ha confiat que aquesta jornada es produeixi una participació "alta" i que la ciutadania doni una resposta "positiva". Va concloure que s'espera que de les urnes surti una forma de "recuperar" la normalitat de Catalunya i que es posi fi a la "alteració de la democràcia" i al "retallada de drets" que entén ha suposat l'aplicació dela article 155.