Compartir

El cel assolellat i les temperatures suaus protagonitzaran el temps d'aquest dijous, primer dia de l'hivern, a causa de la persistència d'un potent anticicló que porta diverses jornades bloquejant l'entrada de fronts atlàntics.

l'estació hivernal arriba avui a les 17.28 hores ( horari peninsular) en l'hemisferi nord, alhora que a l'hemisferi sud s'iniciarà l'estiu. L'hivern durarà 88 dies i 23 hores i acabarà el 20 de març de 2018 , quan començarà la primavera, segons càlculs del Observatori Astronòmic Nacional , pertanyent al Ministeri de foment .

la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia , indica que el cel assolellat o poc ennuvolada imperarà en la majoria d'Espanya , llevat d'algunes zones. Per exemple, al nord Balears, el litoral sud de València i el nord d'Alacant s'esperen cels ennuvolats, amb probables precipitacions que s'estendran a la tarda a Melilla i lliuraran i dispersant a la resta.

la Aemet no descarta que hi hagi pluges disperses a la resta de les Balears i Pirineus, si bé tendiran a remetre a la tarda, i podria nevar a els Pirineus i en zones de muntanya de les Balears, i hi haurà intervals ennuvolats al Cantàbric oriental, el nord de navarresa, i amb tendència a aclarir, en altres zones de l'àrea mediterrània.

La cota de neu començarà entre els 1.400 i els 2.000 metres pujant a entre 1.600 i 2.200 metres al Pirineu, ia les Balears se situarà primer entre 1.200 i 1.400 metres per ascendir a entre 1.400 i 1.600 metres .

Aquest dijous s'esperen possibles bancs de boira matinals a dos altiplans, l'interior de Galícia, la vall de l'Ebre i les depressions de Huesc a i Lleida. Les temperatures augmentaran a l'extrem nord peninsular i l'entorn d'Andalusia, després d'una nit amb gelades febles a la Meseta Nord, l'est de Castella-la Manxa, les serres del sud-est peninsular i l'entorn de els Pirineus.

Les capitals o ciutats autònomes més caloroses del dia seran Les Palmes de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (21ºC), Almeria (19) i Cadis, Ceuta, Màlaga, Pontevedra i Sevilla (17), mentre que farà més fred a Lleida (6) i Burgos, Pamplona i Vitòria (9).

Finalment, aquest dijous s oplarán vents de component est al litoral cantàbric i andalús, així com a les Canàries, i de component nord a la vall de l'Ebre, la resta del litoral mediterrani i, amb intervals de fort, als Pirineus, l'Empordà (Girona) i Balears.

# b ienvenidoinvierno Aquesta setmana s'esperen poques precipitacions, però la propera començaran a entrar per la façana atlàntica. La nuvolositat portarà pujada de les & # 127.777; & # 65.039; t. mín. i baixada de les màx. A partir d'avui, predicció especial de #Navidad en aemet.es pic.twitter.com/GYYHKeR7zN

& mdash; AEMET (@AEMET_Esp) 21 desembre 2017