Compartir

Aquest dimecres serà l'últim dia complet de la tardor, ja que l'hivern arribarà el dijous a les 17.28 (hora catalana), i el cel assolellat i les temperatures suaus seran protagonistes en la major part d'Espanya.

< p> la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indica que avui només hi haurà precipitacions a les Balears, els Pirineus i Melilla, però no seran importants. Podria nevar per sobre d'entre 1.200 i 1.500 metres a l'àrea pirinenca ja més de 1.000 metres a l'arxipèlag.

Hi haurà intervals ennuvolats a les Canàries, sense descartar alguna pluja feble i ocasional al nord i l'est de les illes de major relleu, i predominarà el cel serè o poc ennuvolat a la resta d'Espanya, encara que amb alguns intervals ennuvolats al País Basc i zones del litoral mediterrani.

Aquest dimecres podrien aparèixer bancs de boira matinals a l'interior de Galícia, l'alt Ebre, zones d'ambdues altiplans i les depressions d'Osca i Lleida.

quant a les temperatures, ascendiran a l'interior de la meitat nord-est penínsules. Les capitals de província més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària (22ºC), Santa Cruz de Tenerife (21) i Almeria i Cadis (17), mentre que farà més fred a Burgos, Lleida, Pamplona i Vitòria (8); Segòvia (9), i Àvila i Sant Sebastià (10).

Finalment, bufaran vents de l'est i el nord-est a les Canàries, Melilla i els litorals cantàbric, gallec i andalús; de component nord a la vall de l'Ebre, la resta de la costa mediterrània i, amb intervals de fort, als Pirineus, l'Empordà (Girona) i Balears.

L'estació hivernal arribarà aquest dijous, 21 de desembre , a les 17.28 hores (horari peninsular) en l'hemisferi nord, alhora que a l'hemisferi sud s'iniciarà l'estiu.