Compartir

De la xifra total, segons han indicat fonts de UGT a Bankia , 1.118 treballadors corresponen a la xarxa d'oficines i altres 817 a serveis centrals . A més, hi ha 375 empleats en excedència voluntària de BMN que es veurien afectats per l'ajust de plantilla i altres 200 persones que se sumarien com a conseqüència del procés de digitalització del grup financer.

per als sindicats, aquestes xifres són una "barbaritat" , ja que 2.510 empleats suposen al voltant del 15% de l'entitat fusionada. Des UGT van considerar que "no sobra ningú" i van denunciar que en aquests dos bancs s'ha patit en els últims anys un "període bastant més restrictiu que la mitjana" del sector financer espanyol.

En el període de consultes informals queden encara dues reunions, previstes per als dies 21 i 28 de desembre. A primers de gener de 2018, previsiblement després de Reis i quan estiguin legalment fusionats els dos bancs , començarà el període de consultes oficial. S'obre llavors el termini d'un mes , segons recull la legislació, per arribar a un acord d'ajust de plantilla.