Quantcast

El Govern de Puigdemont tenia tot a punt per l'1-O abans de convocar el referèndum

El Govern de la Generalitat de Catalunya va preparar, va elaborar i va pagar part del material necessari per al referèndum il·legal abans fins i tot de convocar . Almenys una setmana abans que el Parlament aprovés la convocatòria de la consulta, impremtes catalanes com Indugraf Offset ja havien realitzat diversos treballs per a aquesta.

Segons informa 'el Mundo', precisament aquesta empresa va imprimir part del material abans del 24 d'agost i va cobrar el mateix a través de "negocis jurídics simulats" que van servir com pantalla per evitar investigacions i responsabilitats abans de la pròpia consulta.

Una d'aquestes empreses-pantalla va ser el setmanari tarragoní El Vallenc , de reconegut tint independentista . L'encàrrec de la revista -realitzat a través del seu director, Francesc Fabregas , i la seva filla- eren, suposadament, 7.000 impresos de 24 fulls que s'anomenaria de forma oficial " normes complementàries per a la realització del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya " i que estaria disponible a tots els punts de votació, segons afirma 'El Mundo'.

< p> Aquest document, que coincideix en els seus 24 pàgines amb el facilitat setmanes després per la Generalitat segons fonts policials, comptava amb una taula que recollia cinc dades fonamentals per a l'organització i el funcionament de les meses electorals : "circumscripció electoral, municipi, districte censal, secció i mesa " .

les dades han estat coneguts després que la Guàrdia Civil registrés la seu de Indugraf i altres empreses involucrades. El registre i la confiscació de documents va permetre l'anàlisi i la posada en comú d'una sèrie de dades que han desembocat en la implicació de Fabregas, El Vallenc i Indugraf al Procés i l'execució del referèndum. < / span>

Segons la Fiscalia, els implicats en l'encàrrec i l'elaboració del material per al referèndum -el resultat va ser anul·lat pel Tribunal Constitucional el passat 17 d'octubre- són autors de "< / i> els delictes de prevaricació administrativa , desobediència i malversació de cabals públics si els fons amb què es paga la impressió dels esmentats documents provenen de l'Administració pública directament o indirectament ".

Comentarios de Facebook