Quantcast

El preu de l'electricitat va pujar un 3,5% al ??novembre

El preu de la llum a Espanya va ser el passat mes de novembre un 3,5% més car que en el mateix mes de 2016, segons les dades definitives recollits per Servimedia del IPC publicades aquest dijous pel Institut Nacional d'Estadística (INE) .

d'aquesta manera, el preu interanual del rebut de la llum va moderant la seva pujada, ja que va començar l'any amb una pujada del 26,2% al mes de gener. En variació mensual, la llum va pujar un 2,4% al novembre en comparació amb el mes d'octubre (+ 6,2%), de manera que va moderar el seu creixement. No obstant això, en el que va d'any l'electricitat ha registrat un descens del 0,5%.

Per la seva banda, el cost que paguen els consumidors pel gas natural va repuntar al novembre un 0,2% davant el mes d'octubre. A més, va pujar un 7,1% en comparació amb el mes de novembre de 2016, i en el que va d'any acumula un ascens del 6,4%.

D'altra banda, els carburants i lubricants es encarir al novembre un 2%. Pel que fa a novembre de 2016 el preu dels carburants puja un 6,7%, mentre que en el conjunt del que va de 2017 s'ha encarit un 2,7%.

Comentarios de Facebook