Compartir

La taxa anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) general al novembre va ser del 1,7%, una dècima superior a la registrada el mes anterior (1,6%), segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Entre els grups amb influència positiva en l'augment de la taxa anual es troben transport, que va augmentar la seva variació anual més d'un punt fins al 3,5%, a causa que els preus dels carburants pugen aquest mes, mentre que l'any passat van baixar; i habitatge, la taxa es va incrementar tres dècimes fins al 2,5%.

La taxa de variació anual de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) va disminuir una dècima, fins al 0 , 8%, de manera que se situa gairebé un punt per sota de l'IPC general.

per la seva banda, al novembre la taxa de variació mensual de l'IPC general va ser del 0,5% i la taxa de variació acumulada en el que va d'any es va situar en l'1,1%.

quant a l'evolució de la taxa anual de l'IPC per comunitats autònomes, les més elevades es van donar a Catalunya (1,9% ), Melilla (1,9%), Balears (1,8%) i Galícia (1.8%). Mentrestant, les taxes més moderades van ser les de Ceuta (1%), Navarra (1,2%), Múrcia (1,2%) i La Rioja (1,4%).

L'INE va informar també sobre l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH), que al novembre va tenir una taxa anual del 1,8%, una dècima per sobre de la registrada el mes anterior. La variació mensual de l'IPCH va ser del 0,3%.

A més, al mes de novembre la taxa de variació anual de l'IPC a Impostos Constants (IPC-IC) es va situar en l'1,7%, igual que la registrada per l'IPC general. La taxa de variació mensual de l'IPC-IC va ser del 0,5%.

L'IPCH a impostos Constants (IPCH-IC) va presentar una taxa anual del 1,8%, la mateixa que la de l'IPCH. La taxa de variació mensual va ser del 0,3%.