Compartir

El Ministeri de l'Interior va instar aquest dimecres a les comunitats autònomes a imitar la iniciativa de la Comunitat de Madrid de portar a víctimes del terrorisme als col·legis, amb la finalitat que aportin el seu testimoni i que els alumnes coneguin de prop el patiment d'aquests compatriotes.

Segons ha informat Interior, la directora general de Suport a víctimes del Terrorisme d'aquest departament, Sonia Ramos, va fer aquesta petició durant una trobada amb els responsables de l'àrea de víctimes de 14 comunitats.

Ramos va traslladar als seus interlocutors la conveniència d'incorporar als seus col·legis el "projecte educatiu" posat ja en marxa a Madrid i que "té per objectiu portar el testimoni de les víctimes del terrorisme a les aules" .

"VERITABLE RELAT"

La trobada, igual que els mantinguts al desembre de 2013, novembre de 2014 i febrer de 2017, tenia per objectiu incrementar la coordinació per a la millora de les polítiques de r econeixement i suport a les víctimes del terrorisme.

Bona part de la intervenció de Rams va estar centrada en exposar el programa d'testimoni de víctimes del terrorisme, una iniciativa dels ministeris de l'Interior i d'Educació, Cultura i Esport . La Comunitat de Madrid ha estat la primera a posar-la en marxa i des del passat 27 de novembre 52 centres escolars estan recollir el testimoni de víctimes del terrorisme.

La comesa d'aquest projecte és "conscienciar els alumnes de les conseqüències tràgiques del terror, fomentant el seu rebuig i deslegitimació per tal de construir el veritable relat alhora que es potencia la memòria de les persones que han patit la barbàrie terrorista ".

es persegueix, en definitiva, que els alumnes de Secundària i Batxillerat dels centres docents de tot Espanya coneguin, a través d'testimoni directe de les víctimes, els danys causats per les accions dels terroristes.