Compartir

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat aquest dimarts que la posada en marxa d'un carril Bus-VAO a l'autovia A-2, en el tram entre Torrejón de Ardoz i Madrid, permetrà estalviar entre 25 i 40 minuts en aquest trajecte, que pateix importants problemes de congestió, i que la demanda de transport públic s'incrementi un 15%.

Així va respondre de la Serna durant la Sessió de Control al Govern al Senat a una pregunta del senador del PP Jesús Fermosel, sobre el conveni subscrit recentment per Foment, la Comunitat de Madrid, l'ajuntament de Madrid i la Direcció General de Trànsit (DGT) per impulsar aquesta infraestructura.

el ministre va revelar que la inversió prevista és de fins a 8 milions d'euros i va explicar que el projecte consisteix a utilitzar, en hores punta, un dels tres carrils per a transport públic i vehicles amb alta ocupació, l'esquerre. Es farà usant sistemes intel·ligents de gestió del trànsit, els anomenats ITS, que permeten informar els conductors en temps real.

A més, el titular de Foment ha assenyalat que l'A-2 és una autovia que arriba a aconseguir una intensitat de 100.000 vehicles en hora punta i que es planteja que sigui una experiència pilot per exportar a altres autovies. Amb aquest tipus d'actuacions, es persegueix fomentar el transport públic, millorar la mobilitat i les condicions de seguretat i de servei, i reduir la contaminació.