Quantcast

Puigdemont tornarà de Brussel·les si surt vencedor lel 21D

Carles Puigdemont, candidat a la Generalitat per Junts Per Catalunya, continua encara a Brussel·les tot i que adverteix que, en cas de triomf electoral, tornarà al Palau sense cap tipus de problema. A més, incideix en la necessitat que el Govern ha de respectar el resultat de les eleccions, sigui quin sigui, tal com ha assegurat en la reunió amb els quatre exconsellers que estan a la capital belga amb ell.

D'altra banda, el successor d'Artur Mas al Govern reitera que està disposat a córrer el risc de tornar tot i tenir una ordre de detenció d'un procés que segons la seva opinió, es tracta d'una “fantasia”. A més, no té cap inconvenient amb Esquerra a mantenir el mateix equip de govern que va ser “il·legalment i il·legítimament destituït” per l'aplicació de l'article 155.

Així de contundent es va mostrar sobre un possible escenari en què sigui triat com a president: “si el Govern respecta el resultat, tornarem, i si la voluntat del poble és que sigui investit president, estaré al Parlament“. També ha manifestat que per jurar el càrrec, cal que tot el govern “estigui en llibertat”, ja que creu que és “incompatible” formar un govern amb la meitat dels seus membres a l'exili i l'altra meitat a la presó.

El president cessat assegura que les eleccions del 21D són un plebiscit entre els partidaris del 155 – PP, PSC i Ciutadans – i els independentistes. Davant la possibilitat que el bloc constitucionalista no guanyi les eleccions, Puigdemont ha argumentat que tot hauria d'estar com abans: “Si els del 155 surten derrotats, amb quina base democràtica es pot mantenir en vigor? Caldria restituir les coses tal com estaven, i potser jo hauria d'estar com a president en funcions “.

Comentarios de Facebook