Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy, participa aquest dimarts a París a la cimera del clima 'Un Planeta', que ha estat promoguda per França, l'ONU i el Grup del Banc Mundial ia la qual es preveu que assisteixin més de 30 caps d'Estat o primers ministres.

Segons ha informat l'executiu, l'objectiu d'aquesta cimera és reforçar el compromís mundial amb la lluita contra el canvi climàtic i amb l'Acord de París. En aquesta trobada de la capital francesa es commemorarà el segon aniversari de la Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP21) i el resultant Acord de París, que es va adoptar el 12 de desembre de 2015 i va entrar en vigor el 4 de novembre del 2016.

També es buscarà reforçar el finançament destinat a la lluita contra el canvi climàtic, així com a l'adaptació als seus efectes, especialment per part dels països en desenvolupament. < / p>

mÉS dE 100 pAÏSOS

El Govern va explicar que està previst que participin en aquesta trobada de París més de 100 països, organitzacions internacionals, institucions financeres i bancs, administracions locals i representants de la societat civil. Es calcula que hi haurà uns 2.000 participants i està prevista l'assistència de més de 30 caps d'Estat o de Govern.

Pel que fa a la posició espanyola, l'Executiu ha explicat que "Espanya manté el seu ferm compromís amb els esforços internacionals de lluita contra el canvi climàtic ", de manera que el país, juntament amb els socis europeus, ha assumit" compromisos ambiciosos de reducció d'emissions, ús d'energies renovables i augment de l'eficiència energètica ".

Això ha permès a Espanya tenir una taxa d'emissions per càpita inferior a la mitjana de la UE i situar-se en el camí per complir els seus objectius en 2020. a més, i amb vista a assegurar el compliment dels nous objectius europeus per a l'any 2030, el Govern està treballant en l'elaboració d'una Llei de canvi climàtic i Transició Energètica, que permeti abordar aquestes qüestions des d'una perspectiva àmplia i fomentant la implicació i participació de tots els actors involu crados.

FINANÇAMENT CLIMÀTICA

En aquesta cimera de París s'abordaran, de manera particular, les iniciatives vinculades al finançament climàtica. Aquest concepte fa referència a la transferència de recursos de països desenvolupats a països en desenvolupament per al finançament de projectes i actuacions en els àmbits de lluita contra el canvi climàtic i d'adaptació al canvi climàtic.

Tot i les restriccions pressupostàries, Espanya ha vingut incrementant anualment les seves contribucions al finançament climàtica des de 205 milions d'euros el 2012 a 595 milions el 2016, en línia amb el compromís que adoptem fa dos anys a la COP de Paris d'assolir els 900 milions d'euros anuals a partir del 2020.

en aquest sentit, Espanya, França, Portugal i la UE han anunciat la celebració d'una nova cimera d'interconnexions en territori gal en el primer semestre del 2018, com a continuació de la celebrada a Madrid el 4 de març de 2015. Aquestes interconnexions entre els tres països (Espanya, França i Portugal) permetran augmentar la seva contribució a la seguretat energètica i complir amb els objectius de la UE en matèria d'energies renovables i de reducció dels gasos d'efecte hivernacle.